Linkedin Facebook

Contact Us: 518-786-7400

Todd Hill Rest Area – Taconic State Parkway TasteNY Alterations

Todd Hill Rest Area – Taconic State Parkway Taste of New York Historical Alterations
Todd Hill Rest Area – Taconic State Parkway Taste of New York Historical Alterations

LaGrange, New York

The Department of Agriculture & Markets (AGM) sought to open a new Taste of New York venue at the historic Todd Hill Rest Area located on the Taconic State Parkway in the Town of LaGrange, NY.  C.T. Male Associates provided the Office of General Services with the multi-disciplined architectural and engineering services necessary to reopen and rehabilitate the previously closed rest area and to facilitate the adaptive reuse that will promote New York State, Hudson Valley farms, wineries, dairies, and small scale commerce.

In addition to the conversion of the original service station and toilet rooms into a new, modern mercantile establishment, the work included improvements to the existing water supply, wastewater treatment system, and electrical service as part of the overall rehabilitation project. C.T. Male Associates also worked closely with the Department of Transportation (DOT) to make improvements to the existing site to support the new facility in conjunction with DOT’s future plans to enhance the existing Park & Ride at this location.

With a unique branding objective by the State, the project design needed to address a multitude of agency requirements while maintaining a fixed budget and aggressive construction schedule.  C.T. Male assisted with construction administration to help the client through the construction process, as well as expeditious review of as-found field conditions in order to maintain adherence to schedule and assure conformance of the construction with the design intent.

C.T. Male Associates provided a design solution that successfully accommodated the various retail objectives of the client, while also being cognizant of the historical significance of the site. C.T. Male’s designs also incorporated both modern and efficient systems and features into the newly renovated building. This helped to establish the building for its modern use while still allowing it to retain its distinctive Hudson Valley Dutch aesthetic.

For more information about this project and to see a video about its opening, please see this article in the Poughkeepsie Journal.

To speak with a member of our Architecture team for more information about our capabilities or to discuss your specific project needs, please complete our quick and easy contact form or give us a call today at 518-786-7400.